17 мая 2013 г., 16:45

Душо моя 

  Поэзия » Философская
504 0 0

Кажи ми, що желаеш, Душо моя?

Кажи, с какво да те даря?

Ако искаш, мога от небето звезда да ти сваля!

Ако искаш, мога в скъпи дрехи да те наглася?

Или с отбрани манджи да те нагостя?

Но ти стоиш във уплàх свита.

Съвсем за друго искаш да ме питаш.

Щом за всеки има Ангел-Хранител,

защо за всеки няма шанс?

Толкова ли, пък, сме зли и лоши,

че справедливостта не иска да живее с нас?

Какво ли да ти кажа, Душо моя?!

Само този свят имаме! Само тоя!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??