Два дни мъжът
с жена си бил щастлив:
кога се жени, и когато я погребва. *
Но мен ми стига,
че в единия от тях,
в деня на сватбата си,
бях щастлив със нея.
До другия дано не доживея!
___
* “Два дни с жената са най-сладки –
кога се жениш, и когато я погребваш!” /Хипонакс, античен поет./
© Ангел Чортов Все права защищены