11 мая 2019 г., 18:22

Две цигулки и контрабас 

  Поэзия
581 4 13

Две цигулки си говорят.

Във танц изящен се въртят.

Сякаш са отворили прозорец

за цветове и красота.

Слуша ги възтромав контрабас.

От време на време издава стон.

Не е за него тоз купон.

Иска му се да танцува с тях,

но е толкоз едър! Толкоз плах!

А те заливат се от смях!

Всички радват се със тях!

Гласовете им се сливат

и сякаш горски птичи хор

нахлул е в малкия ни двор.

Милият, боботещ господин!

Не знае, че на двете е любим!

И всяка иска в трели да го омотае!

Но, за жалост, той не знае.

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??