2 июн. 2009 г., 19:39

Две птички... 

  Поэзия » Другая
476 0 1

Две птички...

 

Две птички във света огромен

в синкавите небеса се рели,

и намерили си път съдбовен,

и вървели по него като герои смели.

 

Тях Бог с любов е сътворил

и с неземна доброта дарил.

И красиви ги направил,

с чувства най-прекрасни сърцата им е надарил.

 

Трудности, тегоби що на пътя им стоят,

те две се борят и тръните трошат.

И пак е всичко тъй прекрасно,

на душите им е леко и утре

слънцето отново светлина им носи.

 

Сгушени една във друга,

нежни думи си шептят,

за тяхната любов красива,

що я няма нийде по света.

 

Две невинни душици Бог е сътворил,

и любов прекрасна в сърцата им вселил.

Като мънички звездици нощем греят те,

а денем волно и безгрижно пърхат със криле -

реят се във висините, но винаги две!

© Мирослава Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • По две - "нали светът е за двама".Детско е стихчето ти и искренно!
Предложения
: ??:??