6 мая 2011 г., 16:04

Двойнственост 

  Поэзия » Другая
484 0 4

 Написано  под въздействието на пиесата "Първа любов" от Самюел Бекет.

Спектакълът е номиниран два пъти за "Икар" в категория Дебют -

за режисура и за изпълнението на Павлин Димитров в ролята на Обичащия.

Той спечели - честито! Другият актьор е синът ми.


http://www.youtube.com/watch?v=RHKXVhFw1Vc


Двама души във мене живеят.

АЗ-ът и НЕ АЗ-ът те се наричат.

Първият е романтично отвеян,

а вторият пречи му  да обича.


Обичащият е страшно сърдечен,

доверчив и до глупост наивен.

Другият АЗ - опонентът му вечен -

все мърмори, сърдит и пасивен.


АЗ-ът плува в пространства незрими,

нереални, добри, нетипични....

НЕ АЗ-ът е все анти. Непримирим е.

Тъпче АЗ-а. ("Прости, нищо лично!")


Харесвам АЗ-а. Дори го обичам.

Той е нежното, пламенно Его.

Виж, НЕ АЗ-ът е нещо различно....

(Да се бях отървала от него...)


Примирявам се... не ми се говори...

Моята двойственост все ме преследва...

Когато АЗ- ът очите си затвори,

и НЕ АЗ-ът - ще не ще - ще го последва.


 



© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??