15 мар. 2012 г., 12:38  

Схватка 

  Поэзия » Другая
653 0 11

С живота, откакто се помня,
сме вкопчени гуша за гуша.
Създал ме (ах, ход вероломен!)
и сетне ни дъжд, нито суша
 

отлагат свирепата схватка.
Не свеждам клепачи срещу му
и често, макар и за кратко,
прехвърчат между ни куршуми.
 

Не свеждам клепачи. Обратно -
следя го със луда насмешка.
(Разнищих те, вечна загадко -
кървиш ти съвсем по човешки!)
 

В очите ми сякаш е пясък,
в гърдите - и огън, и зов е.
Смеха ми разголва до крясък.
Облича тъгата ми в строфи.

© Александър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??