15 апр. 2017 г., 16:51  

Дъжд 

  Поэзия » Любовная
721 4 6

Танцуват безпризорните сълзи

на утрешния дъжд върху паважа.

Кастрирано мълчание ръми

в ръцете ни, обречени да кажат,

 

че лятото отдавна не е път

към изгрева в далечния ни порив,

към страстите, останали отвъд

копнежа си, преди да ги оголим...

 

Дъждът изплаква всяка нощ несбъдната

във сухите, закърпени очи,

на вярата. И време е да тръгваме

прощалния си дъжд да измълчим.

 

 

 

© Геновева Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??