Сърцето ми без тебе
е заглъхнал ромон.
Ръцете ми без тебe
са поломени клони
на пресъхнал ствол.
Дарът - свише - е
аз да съм до тебе
и ти да си до мене.
Животът без тебе е
без изгрев галещ,
без зачатие и плод.
Клетвите - излишни са!
Нито пък е нужна вяра.
Гравитацията - жива е.
И днес!
Само Светлина е нужна
и дъжд пороен от Кивот,
за да разцъфне в сърцето
святото право - живот.
Истината!
Неназовима със слово,
позната и на двама ни днес
е делото тихо, а то е мисъл
и грижа щедра един за друг.
Компасът на майката кораб
и днес отчита вярна посока
а тя винаги била е към Бог.
Моля се за ония сега, издули
платната със заблуди в запас.
Пак ли на път са те тръгнали?
С картата вехта и без компас !
Гюлсер Мазлум
3.10.2014
© Гюлсер Мазлум Все права защищены