10 дек. 2015 г., 00:10

Дъжд ще вали...... (Писмо до Дядо Коледа) 

  Поэзия
393 0 1
Навярно съм пораснал, 
кога ли се случи това?
Кога забравих какво е радост, 
какво е веселие, какво е игра?
 
Кога бях дете не помня, 
кога пораснах също? 
Кога се затриха спомените красиви,
кога картината ми се превърна в празнота и нищо?
 
Но теб те имаше винаги знам - 
и вчера, и днес, и утре...... 
Може би ще останеш все далеч от мен, 
защото знаеш, че вече пораснах, че вече не съм аз дете.....
 
Но липсваш ми, знаеш ли
в спомените ми оставаш ти все същ. 
Но сега в моето време сняг не вали 
а все черни облаци гръмотевици.
светкавици, бури, ветрове и дъжд.....
 
В такова време не идваш ти, аз зная, 
но и аз отдавна забравих що е сняг.....? 
Сега съм далеч от теб това ще ти призная,
отдавна загубил своята посока и своя бряг.....
 
Знам, питаш се защо ли ти пиша? 
Но отговора повярвай и аз не знам....... 
Може би пиша писмо до стар приятел, 
може би точно ти си спътник на душата.
Може би последната неугасваща свещица в моя изоставен храм......?
 
Помня преди колко много ти пишех, 
отправях към теб молби, 
редях едно по едно хиляди мънички детски желания..... 
А ти ме наблюдаваше от твоето кътче с усмихнати очи 
и чакаше в радост и вълнение аз да заспя,
очаквайки в трепет твоите обещания....
 
Навярно не съм забравил спомените, както детството, 
но се питам все още има ли чудеса? 
Нима твоят свят е от куп чудесии 
и от хиляди красиви неземни неща?
 
Но се питам защо ли моят свят е толкоз различен от твоя, 
защо в моя свят е забравено що е доброта? 
Защо няма щастие радост мечти, 
къде са онези усмихнати детски лица?
 
Тъжно ми е някак знаеш ли, 
че въпросът ми неуморно търси своя отговор, 
но със сълзи на очи ще си призная, 
че моя свят никога няма да бъде като твоя......
 
В твоя свят ще има хиляди красиви звезди, 
а в моя свят черно небе,
усамотена луна 
 и безкраен дъжд все ще вали.......
Милан Милев
05.12.15

© Милан Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Струва ми се, че вече си голям за писма до Дядо Коледа, освен това е страшно дълго! Едва ли има толкова време старецът!
Предложения
: ??:??