27 окт. 2016 г., 09:53

Дъждът вали на стъпала 

  Поэзия
428 0 7

Дъждът вали на стъпала


Дъждът вали на стъпала. На първото е Господ!
Той има лодка и весла! Да бъдеш Бог е просто.

 

Защото всъщност е море. Защото знае всичко.
И щом водата събере, я рони в нас на срички.

 

А после чака урожай. С деца му се говори.
Децата са като пожар, защото нямат корен.

 

Защото ходят като Бог! И стълбите са обли.
А пътят, станал босоног, подскача да ги стопли.

 

До горе има стъпала. На второто е храмът.
Понеже нямам очила, вървим към него двама.

 

Дъждът е станал едноок, а лодката – без дъно.
А Господ вече е висок. Дано ни се присъни.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??