Народе! Царят ни е гол.
Цари във църквата разкол.
В синода охранени владици
скубят своите брадици.
Киро Линкълна от Варна
патриаршеския жезъл грабна.
Ники Ролекса от Филибето
вой нададе до небето.
-Защо не спазвате закона?
-Защо погазихте канона?
В синода няма аз да се показвам,
защото дълъг траур спазвам!
Полицейските доносници не трепнаха
и мигом отговор му спретнаха:
-Не прави се на ощипана девица,
а свеждай своята главица!
Гледай! Гледай! Попове атеисти!
Не свещенници, а комунисти!
Потънали в безбожие и сласт,
се борят за пари и власт.
Горко на бедните миряни!
Горко на тия християни!
Пастирите им тънат в грях.
Как ли да вървят след тях?
Трябва май върховният ни клир
вкупом да отиде в манастир.
Православната ни църква дъх да вземе
и по пътя Божи да поеме.
© Принца Все права защищены
Много може да се каже за безбожието сред "божиите" люде, но нека не съдим никого, има Кой да го направи!