27 апр. 2023 г., 19:50

Eдин ден на припек 

  Поэзия
156 1 1

ЕДИН ДЕН НА ПРИПЕК

 

... тъй както бавната пчела
прашеца тичинков ошетва,
и – из дъбрави, по била,
медецът е готов по жетва,
тъй както в утринни роси
денят от Бога иде – харен,
и благо старчето коси
трева за своето магаре,
щом изтупурка таралеж
през топлинката сиромашка,
и Кума Лиса казва: – Беж! –
и тръсва из ръжта опашка,
и литва малкото врабче
със „Чик-чирик!” над котарака,
и меко слънцето пече! –
я, колко живинки го чакат,
поел си дъх, катериш пеш
живот на вили-мотовили...

 

И все така събираш сили
за стих, за обич и летеж!

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??