Всред журналистите куртоазно хихика,
с тик отпъжда въпросите,
както мухи;
умолително-жалостиво, с лисичи очи,
мига шушумигата Велчев,
както всякога - невелеречив.
Как да говори? -
няма си глав-прокурорът актив.
Ала все по го обсаждат непочтително
микрофони и камери подозрителни,
в душата му нюхат:
нещо там се таи.
Напразно, уви! - осъден е на безплодие
диалогът с Негово бронирано
магистрат-преподобие.
© Вълчо Шукерски Все права защищены