Един за друг
Живота недей си пропилява,
търсейки идеалната жена,
защото неочакващ нявга,
ще те намери тя сама.
Ще я зърнеш някой ден,
зад някой ъгъл непознат,
и ще бъдеш заслепен
от чара ù чудат.
Тя ще е като ангел,
паднал от далечен рай,
И ще осъзнаеш -
това ще е приказка
без
край!
Тя ще бъде твоето всичко,
ако си ти земята,
ще бъде тя за теб луната,
ще свети и ще бди над теб,
и ще изчезне като че ли
завинаги светът свиреп.
И ще доживееш някога
твоя да я наречеш,
и тогава, без да искаш,
думите свещени ти ще изречеш:
"Обичам те, любов,
неописуема си ти за мен,
но ако случайно си отидеш,
знай - не ще живея нито ден! "
И заедно двамата ще остареете,
заедно - съпруга и съпруг,
и любовта ще преоткриете,
знаейки, че сте един за друг!
В.Г.
© Влади Гоцев Все права защищены