7.01.2015 г., 0:25 ч.

Един за друг 

  Поезия » Любовна
563 0 2

   Един за друг

 

Живота недей си пропилява,
търсейки идеалната жена,
защото неочакващ нявга,
ще те намери тя сама.

Ще я зърнеш някой ден,
зад някой ъгъл непознат,

и ще бъдеш заслепен

от чара ù чудат.

Тя ще е като ангел,

паднал от далечен рай,

И ще осъзнаеш -

това ще е приказка

                                      без

                                             край!

 

Тя ще бъде твоето всичко,
ако си ти земята,
ще бъде тя за теб луната,

ще свети и ще бди над теб,

и ще изчезне като че ли

завинаги светът свиреп.

И ще доживееш някога

твоя да я наречеш,

и тогава, без да искаш,

думите свещени ти ще изречеш:

 

"Обичам те, любов,

неописуема си ти за мен,

но ако случайно си отидеш,

знай - не ще живея нито ден! "

И заедно двамата ще остареете,

заедно - съпруга и съпруг,

и любовта ще преоткриете,

знаейки, че сте един за друг!

 

                   В.Г.

© Влади Гоцев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??