14 нояб. 2023 г., 08:30

Една жена 

  Поэзия
153 0 0

 

Сърцето на една жена,

не се печели със слова

Сърцето на една жена,

не се купува със пари

Не се печели с

" хляба и бекона"...

Душата й ...

не се продава

Не може да се изпере

и от натрупани обиди...

Сърцето й,

щом прогориш

със злост...

Мехлем, лечение,

за тази рана няма!

Душата й... щом посинее

Завръщане назад... във нея

няма

Една жена,

приема, съди ...

всеки по делата

Една жена, запомня всичко -

до иглата!

Забравя само,

каквото избере самата!

Една жена...

Печели се

със топлината

на един, единствен поглед, жест...

Със нежен допир

С полско цвете

С ръка подадена в момент най-труден

С чадър в дъждовно време

С огнище топло

в снежен ден, студен и мразовит

Със медена целувка...

във момент горчив, стипчив

Една жена...

на това отвръща!

За това,

тя може,

живота, целият, да си дари...

Една жена...

приема

през сърцето и душата!

Една жена...

Тя знае...

кога във нея

любовта се ражда

Кога умира...

И кога е мъртва

Това...

всяка,

истинска жена,

добре го знае...

 

Valentina Mitova

11/11/2023

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??