Една мечта
Затварям очи и политам
мисълта ми яхнала една мечта
и в полета от високо разчитам
нежните думи подредени в речта.
Тихо шепнеш, раздаваш нежност
и вятърът ме докосва вместо тебе,
а моят полет не спира и радост
обсипва душата в синьото небе.
И слънцето озрява моите чувства
падащи звезди светят от любовта.
Бог рисува, благославя с изкуство
дарява душата и разнася скръбта.
Любовта в слънчеви лъчи се превръща
и простора влюбва се в радостта,
а усмивката сърцето прегръща
устните трепетно напомнят за младостта.
© Йонка Янкова Все права защищены