19 дек. 2006 г., 12:10

Една сбъдната, късна, узряла любов 

  Поэзия
957 0 13

Притихнала, ТЯ лежи и се вслушва в гласа кадифен
и в милите думи, които се шепнат с любов.
Във мрака до нея е ТОЙ, а тя - запленена
от обичта, с която онези слова се мълвят в полунощ...


Заспива, и сгушена в него, тъй е спокойна
в прегръдки уютни. Полита с криле във съня,
уверена в обичта, в ръцете му силни и страстни
и в чистия трепет на двете любящи сърца.


Екстаз, в който телата изгарят в страстна омая,
а душите се сливат - две половинки в едно...
С красотата на обич такава - истинска, зряла -
светулки любовни огряват града. 


Осъдени, душите си полагат на разпятие,
дълбоко скрито в собствения личен храм.
И прошка молят, че любовта им е страдание,
цената,  която грешните заплащат. И без свян,


няма да помахат пак с ръка, да продължат без грях!
Остава вътре тя, и стоплени от обичта дори веднъж,
сърцата трудно ще вървят по пътя прашен. В тях
е споменът - за сбъдната, късна, узряла любов.

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??