6 мар. 2005 г., 11:24

Една сълза 

  Поэзия
1206 0 0

Отрони се от окото ми тя

и падна върху твоята ръка.

Ти пое я и  разбра, че това е тя -

моята малка искрена сълза.

 

Тя носи послание към твоята душа:

“Обичай ме и забрави !”

Но ти не вярваш вече, нали?

И тръгни си, макар, че те боли.

 

Знам, излъгах те аз,

но моля те, прости ми

и в тоз безкраен час –

не тръгвай, остани.

 

Сълза след сълза

се стичат от окото ми сега

и ти казватпрости

нали човешко е да се греши?

 

Но ти не вярваш вече,

тръгна си и след теб остана

една едничка се нарича тя –

моята малка искрена сълза.

 

 

© Яна Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??