ЕХ, ЛЮБОВ НАРОДНА...
Сцени от пародии на драми,
кукли, разиграни на конци...
Не намират пътя към скръбта ми
нашите народни първенци...
Алчност зее в тъмни интереси –
черен фон зад черен таласъм...
Ех, любов народна, ти къде си?!
Бедна си и спиш балкански сън...
На бермудски твоят ден навява –
пропастно продънен и крадлив...
Кой би давал помощ срещу плява
между САЩ, Москва и Тел Авив?!
Как ли на достойнство да те уча
в крепостта на моите деди,
щом все хвърляш зад стените ключа,
както си го правила преди?!...
© Ванилин Гавраилов Все права защищены