8 сент. 2016 г., 18:02

Ежедневни битки 

  Поэзия » Другая
427 0 0

Кой може да се справи в бурята?

Кой може на гнева да устои?

Рушат се щитове издигнати

и падат крепостни стени.

 

Как да премина през пороя?

Във блато сякаш бавно тъна.

Как точно в центъра на боя

камъче малко ме препъна?!

 

Да се гневя, но не до грях –

това съветват ме Писанията.

Но докъде гневът е свят

и откъде започват изпитанията?!

 

След цял ден битки и победи,

накрая на деня ли се сломих?

От колко бури Бог ме днес изведе,

а в тази се препънах – не простих.

 

О, няма да остана длъжна дълго!

И днес ще се предам на любовта!

Всяка болка зад гърба си ще оставя

и ще зарадвам пак Отец във небеса.

© Галина Пенева Все права защищены

Благодаря на Бог за силата, която ми дава за да простя и продължа отново да се радвам в Неговото присъствие.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??