14 окт. 2012 г., 23:48

Есенни стъпки на мъж по здрачаване 

  Поэзия » Любовная
844 0 19

Дали си вятър – припомни ми

какво завръщането значи

сред звънките кристални рими

в седефената глеч на здрача.

 

Ако си лешник, сподели ми

зеницата ти  как узрява,

пленят ли в кошове върбите

врабците с буйната гълчава.

 

И щом си облак, поплачи ми,

преди да те погълне хищен

сумракът син и есен мине

с гребло и бързо те разнищи.

 

Преди сеячите да дойдат,

със стъпка тежка да закрачат,

докато чуеш как със грохот

виелицата ще заграчи.

 

За мен остава да изтичам,

за сбогом даже да помахам –

със шепа слънчеви лунички

в представите за вечно лято.

 

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??