2 дек. 2014 г., 07:46

Есенно... 

  Поэзия » Другая
362 0 2

 

Есенно...

 

Есен е!... Желанията - укротени...

Въздухът е гъст като нектар... И дрожди

летят на облаци от сладост упоени...

Есен!... Равносметката, която гложди...

 

Есен - лятото, което си отива...

Топлината - дето се изнизва...

Вятър, който клоните извива...

Птицата, която нейде писва...

 

... Есен!... Нежелана, неповикана

и е нужно да си философ,

за да оцелееш... Щото никакъв

вече е Животът без любов!...

 

Коста Качев,

Есента

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??