Казвам, че те мразя, а все още те обичам
опитвам се в заблуда да живея.
И ден след ден от себе си се отричам,
а ако знаеш как това най-много мразя.
И се чувствам чужда, някак фалшива.
изградена от безброй лъжи -
принудена от любовта си да се отрича,
макар всичко в мен да крещи, че така боли.
И сърцето иска всичко да ти разкрия,
а аз пред теб безмълвна пак стоя.
Тъгата в очите опитвам се да скрия,
животът ми се превърна във фалш, в лъжа.
Вътре в мен душата бавничко умира,
а лицето от фалшивата усмивка грее.
Сърцето за теб да пита не спира
и ден след ден гасне, тлее.
И се уча без теб да живея
Трудно е, щом себе си не мога да съм.
Фалшива. Със смях през сълзи се смея.
Далеч от теб, дори на себе си чужда съм.
И хората ме мислят за щастлива,
а така фалшива съм сега.
Маската добре ме прикрива,
скрива моята тъга.
© Грета Ганчева Все права защищены