6 окт. 2018 г., 23:05  

Феичка 

  Поэзия
894 3 12

Феичка вълшебна в парка прилетя

и развеселена плесна със крилца.

Златен прах поръси, в танц се заигра,

всичките дървета с цветен дъжд обля.

 

Бавно към земята падаха листа

и с килимче пъстро я ветрец постла.

Ябълчици, крушки Ежко си събра,

сит и предоволен тръгна към дома.

 

После се замисли феята, поспря

да обагри в златно нежните цветя.

Слънчо я целуна - гиздава мома,

блесна в цяла прелест, даже засия.

 

Ласкава е с всички мънички деца,

таз прекрасна фея, тя е    ................  .

 

 

© СК Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Моя златна есен »

4 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??