(
Съвременен прочит на индийскатамедитативна философия
)
На Ласка
Посвещавам!
Мо:
-Девет степени ще ти покажа
за постигане на съвършенство -
за народ един ще ти разкажа
в нормата – без многоженство.
Ще започнем с медитация:
воля, чувства, разум - в единство,
а пък то – за нас в градация,
ще ни е житейското предимство.
І.
Лъки:
-Слушам те така, че да разбирам -
мантрите ми носят бодър ритъм,
който аз към теб ще адресирам
и чрез тях дори ще те попитам:
“Харе Кршна,
Харе Кршна,
Кршна, Кршна
Харе, Харе,
Харе Рама, Харе Рама,
Рама, Рама,
Харе, Харе”
ІІ.
Мо:
-Повтаряме в разбирателство,
за да стане ритъмът конкретен
и да тръгнем в приятелство
в изказ прагматичен и директен:
Харе Лъки,
Харе Лъки,
Лъки, Лъки,
Харе, Харе,
Харе Мози,
Харе Мози,
Мози, Мози,
Харе, Харе
ІІІ.
Лъки:
-Всичко туй добре ще го запаметим,
че характера ни то формира -
преживяваме приятеля любим,
който в душата рефлектира:
Хайде Роси,
Хайде Роси,
Роси, Роси,
Хайде, Хайде
Хайде Вали,
Хайде Вали,
Вали, Вали,
Хайде, Хайде
ІV.
Мо:
-Съдържателното поведение
е предмет на медитирането
и единствено в отношение
с успех сме в разбирането.
Лъки:
-Виждам Мо, че тук интерпретираш
философията прагматична
и процесите добре разбираш
чрез позицията критична.
V.
Мо:
-С теб създадохме си двама храм
и чрез него аз те обожавам,
за да не остава никой вече сам,
щом разбира:”Аз творя, създавам!”
VІ.
Лъки:
-Чрез приятелство, човекът буден
стига върховете поетични
и светът цъфти добър и чуден
в нюансите си романтични.
Мо:
-Отношението за молитва
любовта взаимна отстоява
и чрез прошката към теб политва,
щом с хуманизъм настоява.
VІІ.
Лъки:
-Чрез взаимно преклонение
двамата оставаме в невинност,
а това е друго подчинение,
не позанващо това – наивност.
VІІІ.
Мо:
-В творчеството сме създатели
и напредваме чрез изпитания,
но нали затуй сме и приятели -
за да не допускаме страдания!
ІХ.
Лъки:
-В ритъма на таз вибрация
е кодирана и всеотдайност -
процес на поетична грация,
носещ помежду ни свойта трайност.
Мо:
-Казаното да се резюмира
на равнището на сетивата,
значи всеки да се контролира
в мярата на красотата.
Лъки:
-Съществуването е спокойно,
щом протича то нормално,
а пък поведение достойно
води към развитие идеално.
© Валери Рибаров Все права защищены