5 июл. 2007 г., 11:27

Fossil (Гурбет) 

  Поэзия
969 1 9

Fossil

Никому - нищо! Пак лошо.
Чудя се кой край да хвана?!?
Отвънка - лустро. Отвътре - пошло.
Хубаво търся. За двама.    

Дай ми Милост! Не богатство!
Ама съм изкопаемо!!!
Къде ти обич и братство -
днес е... светотатство.

Връзки дай! Дай тухла!
Да се прасна в главата корава!
Не търся на кого да духна -
за пари! За власт! Или за слава.

Всекиму - всичко! Все малко?!?
Какво ли ми остана?
Прост молив... Дори не писалка -
срутва се, де що захвана;

И една Обич нечакана;
И една Жена - сама под небето -
съживила сърцето ми,
мислите и битието.

Никому - нищо! Всекиму - всичко! -
не се чуди - изкопаемо.

10 Януари 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??