26 сент. 2011 г., 20:30

Гатанки от нови книжки 

  Поэзия » Для детей
2641 0 17

Из "Гатанки от А до Я"

 

 

А

 

С 30 зрънца броеница,

подредени във редица.

Щом я изкълве петлето

и ще може да чете то.     

                             Що е то?

 

 

Да е кон, не е това,

но препуска с конски сили.

И не иска той трева,

а с бензин по пътя цвили.

                               Що е то?  

 

 

Ту надолу, ту нагоре –

все се движи без умора.

Няма ли го, щеш не щеш,

стълбите ще избереш.    

                                Що е то?

асансьорът

азбуката и буквите

автомобилът

. . .

 

Из "Смятанки от 1 до 10"

 

РАДИНИ СМЕТКИ

 

Рада брашънце донесе

да омеси питки ........,

ала с толкова тесто,                  

що ли да не станат ........

или по-добре ........!

Тъй си мисли наша Рада,

но не стига ú брашно

май за хлебче и .......

 

Eдно, десет, сто, хиляда –

помислете вместо Рада

и числата подредете

правилно по редовете!

 

 

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??