29 авг. 2008 г., 19:15

Гавраил и... магарешки бодил 

  Поэзия » Юмористическая
2245 0 27

Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.

 / Преразказвам ви с усмивка! /
                                 

Веднъж решихме с моя Гавраил
колата да запалим и потеглим.
Помислихме -  без дЕцата ще сме хаир
и бързичко на баби ги връчИхме.


Разпънах картата на нашата страна
и мижом, с пръст, от раз реших -
където случи се. И за беда,
в далеееечен манастир аз пръст забих.


И пътьом, на мъжО му се...  дос-а.
Ами сега? Завой подир завои.
Е, спряхме. Клекна в нивичка една,
сред бурени, високи боя му.


МинА се време, чу се страшен вик
и на прибежки мъж ми галопира.
С изути гащи, с дирник снежно бял.
От там стърчат... магарешки бодили.


Тооо, не бяха тръне, не бяха чудеса,
докато шипчетата му отзад измъкна.
Пък после казах му, 'ма на шега:
ИпОти ма! И по-добре да бе ос-л са!


Щях лесно, на мига, да та полея -
да са умиеш от шишето със вода.
А тъй, със тоз бодил, на поразия
та пощих час, ма май че... бадева.

 

© Петя Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??