28 июн. 2011 г., 22:01

Генотипно за фенотипа 

  Поэзия » Другая
891 0 11

 

Въпрос на гледна точка е любов

да наречеш небето, цяло в синьо,

и да я понесеш да си готов.

Това е заслужаваща причина

 

да вържеш на перо такъв товар –

да видиш пъстрота в око на ближен,

в наръбения смях да дириш чар,

невярата редовно да си стрижеш,

 

да съкрушаваш фино поглед зъл,

а твоят над мълвата да се рее,

да можеш да разплачеш всеки вълк

и благ агнец във него да посееш.

 

Това на практика е до калъп.

(И совите фактически са сови.)

За някои и смъртта е просто... ръб.

Въпрос на гледна точка. И основи.

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??