4 апр. 2021 г., 00:04  

Болка 

  Поэзия » Гражданская
399 0 0

Народът гръб превива, плаче,

на надеждата само се опира.

В живота си тъжен, невзрачен

опитва се изход да намира.

Искат утре да му сложат хомота,

да затъне пак в кал до шия.

Кога хубав ще стане живота -

разочарованието си не крия!

Съвестта ми крещи, вика,

че много неща тук се опорочиха!
Алчността, некадърността, корупцията

днес* господстват в тая държава,

вярвам в закона и конституцията,

но не искам статуквото да продължава!

 

*Стихотворението е писано на 3 април, ден преди изборите.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??