6 мая 2007 г., 10:47

ГЕРГЬОВ ДЕН 

  Поэзия
1214 0 2
                   Нека е честит празника на всички  именници !
                   Много здраве, любов, щастие и късмет !

                               ГЕРГЬОВ  ДЕН
 
                          С китка  здравец  и  глог,
                           закичваме къща и блок...
                           Гергьовден - България
                           днес празнува  красиво.

                           Божествен, църковен звън,
                           отеква  за   всеки   навън.
                           И люлка   зелена   подред
                           ще люшнем, за здраве, късмет.

                            И гайда отново ще зарукне,
                            чевермето ще зацвърчи...
                             Че  празник  е днес
                             отдалеч, отдалеч ще личи...

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • ,,И гайда отново ще зарукне,
    чевермето ще зацвърчи...''
    Ей това най много ми хареса
    Поздрави, Ели!
  • Честит да е празника, на всички именници!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??