7 нояб. 2017 г., 23:58

Ги сечат гранките на кои седат 

  Поэзия » Философская
297 2 2

Пред моите нозе лето

во моите раце зима

додека луѓето ги сечат

гранките на кои седат

а пеперутките што живеат еден ден

го слават мигот од сегашноста

расклопи ме на два дела

ќе најдеш во мене пуст остров

и рајска градина

во моите погледи

цел еден град

ги препознава своите мисли

во мене слобода

однадвор грижи

додека луѓето ги сечат

гранките на кои седат.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??