7 июн. 2006 г., 00:30

Глас 

  Поэзия
651 0 1

Сам отново, по тъмна пътека вървя,
отстрани, зловещ ме гледа света -
дървета с погледи празни,
вълци, черни, омразни!
Те на пътя пред мен стоят
и с надежда чакат да ме победят!
Дим и пушек, гората обви
и света от мен скри!
На сляпо се лутам в леса,
чувам единствено Гласа!
Той ме направлява
и ценни съвети ми дава!
Слушам Гласа,
защото съм сляп за света!
Вярната посока той ще ми покаже,
ако го не следвам, той жестоко ще ме накаже!

На една поляна в гората стоя
и под небето звездите броя!
Чакам сигнал, за да продължа!
О, Глас, кажи на къде да вървя!

© Лилчо Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??