Радостни от сняг ръце създават
снежните човеци,
а те не са капризни,
на тях им стига да ги има.
Избягват да се впускат в суетене-
носът от морков ли е или клечка,
гласовете им скрибуцат снежно
и преживяват ден за ден…
иска им се, само да е по-студено.
Будуват с въглени зеници,
вдишват жизненост,
на съдба орисана да е безкрайно кратка,
направили са някого щастливи,
достатъчно, да се чувстват живи.
Преди да се разплачат,
че им става топло
и е време за последното топене,
устните им се разпадат,
за да не чуваме как стенат.
Оставят своите усмивки за спомена,
с какво са ни дарили,
дълго ще се сещаме с въздишки,
как сме ги създали,
колко сме били щастливи.
© Misteria Vechna Все права защищены