22 июн. 2016 г., 08:15

Големите не правят така 

  Поэзия » Философская
251 0 0

Големите не правят така

 

Големите не правят така.
Не заспиват с плюшена играчка в ръка.
Да, големите не правят така.
Заспиват в самотни въздишки.

 

Упорстват, противят се на всички,
доказват, че днес не са деца.
Пример и гордост трябва да бъдат.
Все устремени, без емоции излишни.

 

Ала не са ли децата тези,
от които често се учим.
Защо да се запазим като тях
дори не умеем?

 

Големите не вярват в малкия принц,
нито в неговата роза,
Приказките станали са
по-драматични,
Мечо Пух - излязъл от мода.

 

Големите си лягат самички,
посели интимни надежди,
С фалшиви принцове, принцеси,
Къде малки, къде големи.

 

Делят дните си и нощите
в самотни предели.
О, защо... Защо?
Големите са тъй обезумели?

 

Големите не са деца.
Те, отдавна не правят така.
Големите не вярват във нищо
И нямат си плюшена играчка в ръка.

© А.А. Все права защищены

https://www.youtube.com/watch?v=LF2pmCEy_eM

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??