18 февр. 2023 г., 20:07

Големите поети във Фейсбук 

  Поэзия
391 1 2

ГОЛЕМИТЕ ПОЕТИ ВЪВ ФЕЙСБУК

 

... все нявга и това ще ми се случи – светът да ме признае за Поет,

студът насред поетите е кучи! – те нивга не застават "tête à tête"! –

те мразят, те завиждат, те убиват! – когато видят по-добър от тях,

и свива се душата им – щастлива, във бездна от самодоволен грях,

а аз си ги обичам – светли братя, и срещам всекиго с добре дошъл! –

 

и много искам стихче да им пратя! – не срещу тях да вия като вълк,

чета цял ден красивите им рими – не винаги ми казват нещо те! –

но ката ден са ми необходими! – да ги чета със Обич на дете.

Лаптопът ми по цяла нощ им свети. И е отворен светлият ми чат.

Не знам защо Големите Поети под стиховете мои с кеф мълчат.

 

18 февруарий 2023 г.

гр. Варна, 13, 55 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Големите дълбочини не са за всеки.
  • Те мразят, те завиждат, те убиват! – когато видят по-добър от тях,
    и свива се душата им – щастлива, във бездна от самодоволен грях,

    Така е, светът е пълен с величия
    А ти си светла душа, за което те обичам, Валюше
Предложения
: ??:??