Горчивата любов дали е споделено чувство?
Дали на другия и тя горчи?
Тъй както пролетния дъжд цветя събужда,
ще се събудя аз от разпилените мечти...
Горчивата любов дали е споделено чувство?
Дали на влюбения само тя тежи?
Дали забравата не ни напуска,
когато срещнем се в есенните дни?
Горчивата любов дали се изживява?
Дали на необичащия също му тежи,
а споменът превръща ли се във забрава,
когато срещнем се във есенните дни?
Горчивата любов дали е вечна?
Дали остава нейде да гори,
дали, когато утре ти ме срещнеш,
ще видя спомените в твоите очи?
© Десислава Неделчева Все права защищены