Горчиво е в чашата, в душата ми - също,
горчиви - всички мои делници.
Да вземат ме всичките дяволи мътни -
като Дон Кихот аз гоня мелници.
Вървейки към Ада, ще сърбам попарата,
дето сама надробих си,
защо ли от теб не можах да избягам,
не питам и ето - платих си.
И взели ме дяволи, и малко са дали,
да бъда със тебе ми стига,
дори след хиляда пътеки отрязани
пак тебе сърцето избира.
© Жулиета Великова Все права защищены
да бъда със тебе ми стига,
Хубаво казано!