Господи, защо?
Господи, защо когато вършат хората добро,
Ти затворил си очи и не виждаш тази доброта.
Защо обръщаш поглед от справедливостта
и оставяш шепа корумпирана тълпа
да държи властта и чрез нея да раздава правота.
Да налага в своя полза мръсни правила и
от родната земя да пропъжда твоите чада.
Кога ще видиш болката и бедността,
ще вдигнеш ли очи да видиш тази гнусота.
Защо забрави и позволи толкова развала да цари.
Къде си, Господи, сега, недей оставяй твоите чада
да живеят и потънат в мизерия и гнусота.
Нали ти, Господи, ни обеща и отдавна ни накара
да вярваме в това, че със силата на справедливостта
ще раздаваш всикиму според заслугите блага.
Къде си, Господи, сега...
© Ирина Петкова Все права защищены