24.02.2013 г., 19:21 ч.  

Господи, защо 

  Поезия » Гражданска
690 1 0

Господи, защо?

 

Господи, защо когато вършат хората добро,

Ти затворил си очи и не виждаш тази доброта.

Защо обръщаш поглед от справедливостта

и оставяш шепа корумпирана тълпа 

да държи властта и  чрез нея да раздава правота.

 

Да налага в своя полза  мръсни правила и

от родната земя  да  пропъжда  твоите чада.

Кога   ще видиш болката и бедността,   

ще вдигнеш ли очи да видиш тази   гнусота.

Защо забрави и позволи толкова развала да цари.

 

Къде си, Господи, сега,  недей оставяй твоите чада

да живеят и потънат в мизерия и гнусота.

Нали ти, Господи, ни обеща и отдавна ни накара

да вярваме в  това, че  със силата на справедливостта

ще раздаваш всикиму според заслугите  блага.

 

Къде си, Господи, сега...

 

© Ирина Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??