13 апр. 2009 г., 07:13

Говорене... 

  Поэзия » Философская
678 0 2

 

... Това е моето говорене...
И психология на мисли.
Говорене със себе си,
със другите, дори когато
и без туй не ме разбират.
Говорене със теб, и с птиците...
Това е моя благодат.
Или...
Когато, мълчейки,
трябва да си казвам всичко,
или ...
Нищо.
Не мълча. Говоря дълго.
Не със тях, онези, които
не искат да вникнат в мисълта ми.
И мислено да казвам
истини, които понякога
дори горчиви са...
Или...
Болят.
Ничия?!
Принадлежа на себе си.
За другите съм вещна принадлежност.
За себе си, открила мислената линия,
където се размиват невъзможното
с възможно...

 

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Перифразирано от текст под снимка на Кадир:
    "Ако човек ИМА за какво да мълчи, той ИМА и за какво да говори"!

    И... ти принадлежиш на себе си!
    !
  • говоренето с птиците и със себе си - благодат...
Предложения
: ??:??