14 июн. 2015 г., 12:44  

Градът на трите граници 

  Поэзия
538 0 0

На ръба на границите, от поглед птичи,

точката, свързваща един братски народ

е градът, който с три държави граничи

и роден край под безкрайния небосвод.

 

Непознат на света, потаен за минувачи,

градът привлича заинтересувани лица,

с местната кухня и изисканите готвачи

на зелници за спомен и наситени сърца.

 

Оставен, но незабравен от своите деца,

но да обогатяват босилеградския живот,

на изток и запад – навсякъде по света –

да се учи, знае и помни за нашия род.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??