Августовско слънце грее‚
в лозята грозде зрее.
Мома песен пее‚
руйно вино ще се лее.
Есента пристига‚
гроздобер ще има‚
сладки грозда като кехлибари
нова реколта за винари.
Скоро и беридбата започна‚
в стари изби грозде се събира.
В кошове бяло ароматно‚
червено‚ черно много сладко.
Зима иде‚ вино ще се пие‚
в механите музика ще свири
Песни ще пеем‚ с вино ще се греем
Виното е за наслада‚
за труда ни е награда!
© Екатерина Маслинкова Все права защищены