25.01.2015 г., 14:24 ч.

Гроздобер 

  Поезия » Друга
349 0 0

Августовско слънце грее‚

в лозята грозде зрее.

Мома песен пее‚

руйно вино ще се лее.

 

Есента пристига‚

гроздобер ще има‚

сладки грозда като кехлибари

нова реколта за винари.

 

Скоро и беридбата започна‚

в стари изби грозде се събира.

В кошове бяло ароматно‚

червено‚ черно много сладко.

 

Зима иде‚ вино ще се пие‚

в механите музика ще свири

Песни ще пеем‚ с вино ще се греем

 

Виното е за наслада‚

за труда ни е награда!

© Екатерина Маслинкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??