Отдавна не сънувам Баба Яга
и магове с магьосници в нощта!
С принцеси, по неволя вечно лягам,
а будя се с влечуги сутринта!
Но ето, че опитах нещо друго,
аз легнах с грозна жаба вечерта!
Не чаках да се случи странно чудо.
Но станах. И повярвах в чудеса:
От кухнята се носеше приятна,
чудесна, свръхмагична миризма!
На ръжен хляб, кафе и топло мляко,
и къкреща на печката чорба!
А жабата, бе с моя чиста риза,
със страшно дълги, хубави крака!
Изправих в мен горката кула в Пиза
и махнах, не повярвал със ръка!
Останах с нея, с шестото ми чувство,
с останалите - всичко бе наред.
Не вярвам в скоро време да я пусна,
имам ли чорбички занапред!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены