ГРЯХ
Очите ти гледат бездушно
и стихнали стелят тъга.
В мене се вглеждат послушни.
И къде е живецът сега?
От фреските на светците
очите им с нож издълбах.
За да прогледнеш от боите,
прашинки за тебе събрах.
© Мимо Николов Все права защищены