ХАЙ – КУ
*
Залезът -
червената диря на утрото.
*
Горещо е.
Разтопена лава е душата ми.
*
Нощ -
Безкрайно околосветско пътешествие
на звездите.
*
Библиотека -
Пътуване в света на другите.
*
Хоризонт.
Изравняване на различията.
*
Различен -
Чужд на другите
и на себе си.
*
Есен.
Дори листата бягат от вятъра.
*
Новолуние.
Наблюдавам пълната Луна...
*
Съзерцание в огледалото -
Друг вместо мене.
*
В черупката
дори костенурката се страхува от тъмно.
*
Горещо.
Морето, нагънато на ветрило,
прави вятър на Слънцето.
*
Непрогледна нощ.
Кучето лае по очите си,
дето виждат лисици.
*
Утро.
Изплашен от духове,
петелът повика Слънцето.
© Албена Стефанова Все права защищены