1 июн. 2023 г., 12:06

Хайку (Пролет) 

  Поэзия » Восточные формы
194 0 0

  ***
  Черешов дъх в
  шумящите листа. "Да
  бъде светлина!..."
 

  ***
  Хладен май. Хлад в
  душата – съзвучие...
  Идва промяна!...

 

  ***
  Храсти с люляк.
  Над пейките в парка
  вали лилав сняг.

 

  ***
  Благославящо
  с целебен дъжд небе!
  Благодарен свят...
 

  ***
  Ухайна майска
  роза с остри бодли.
  Кървяща ръка...
 
  ***
  Пролетен поток
  стремително тече към
  жадни долини.


  ***
  Вали като за
  последно...Далечен гръм.
  Възраждащ се свят!
 

© Радослава Антонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??