Хазарт
Любовта не е покер.
По- скоро е руска рулетка.
При нея няма жокер.
И не идва по сметка.
В нея залози няма.
И не е театрален миманс,
вмъкнат в някоя драма.
Тя просто е шанс.
И често в тебе се цели,
но улучва само веднъж.
И е възможно да спечелиш
пропуснатото, изведнъж.
Тя никога не се залага,
независимо от класата.
При нея, в началото се слагат
всички карти на масата.
Тогава мизата си прибираш
и изчезваш. С фаталните карти.
Не го ли сториш, рискуваш
да останеш вечно в хазарта.
© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены